top of page
Def logo Bioberg.png

Een stukje geschiedenis

Sinds een honderdtal jaar doet de familie Trappeniers aan lokale, traditionele landbouw. De ware geschiedenis is moeilijk op te rafelen, maar wat we wél weten is dat Nick zijn overgrootouders reeds landbouw bedreven. Vervolgens hebben Nick’s grootouders, Alma Verhoeven & Robert Theodoor Trappeniers, de fakkel overgenomen. Met trots bewerkten zij de velden, teelden ze aardappelen en witloof & molken zij de grazende koeien. Vader Staf werkt vandaag de dag met nog evenveel passie en liefde voor de huidige boerderij. Met liefde staat hij in de vroege zomeruren extra vroeg op om de kalfjes ter wereld te brengen.

WhatsApp Image 2022-09-27 at 14.25_edited.jpg

Boer Nick

Nick groeide op tussen de koeien en op het veld, studeerde tuinbouwtechnieken in Leuven en behaalde zijn bachelor in de Agro- en Biotechnologie te Hasselt. Tijdens deze studies ontstond het idee van Bioberg. Nadien ging hij uit werken maar de zin om het plan Bioberg leven te geven bleef kriebelen. Van traditionele landbouw heeft hij naar eigen zeggen ‘genoeg pap gegeten’, maar de uitdagingen van het biologisch telen gaat hij liever aan.
Tot op ’t veld!

Sofie%202_edited.jpg

Boerin Sofie

Sofie genoot een opleiding Sociaal Agogisch werk en is tewerkgesteld in de privé sector als bediende. Ze volgde de liefde naar 't veld, heeft zich doorheen de tijd ingewerkt in het boerderijleven en kan zich nu met trots een échte boerin noemen, wat een carrière switch! Met haar achtergrond, ontfermt Sofie zich over de administratie, maar ook de activiteiten op & naast het veld. Met een glimlach zal ze je ontvangen in de hoevewinkel. Tot dan!

bottom of page