top of page

Onze visie en werkwijze

VISIE

We werken op onze boerderij volgens het biologische principe, van zaad tot oogst, wat wil zeggen dat zowel het zaai- als plantgoed een biologisch certificaat dragen en we geen kunstmest, pesticiden of andere chemische stoffen gebruiken tijdens de teelt. Even goed werken we biodynamisch, door het inzetten van insecten en aan combinatieteelt te doen. Zo smoren we plagen en ziekten zoveel mogelijk in de kiem en dragen we ons steentje bij aan een gezond klimaat. Organische meststoffen worden gebruikt om de grond voor te bereiden en de groentjes van de nodige voedingswaarden te voorzien. Door diverse teelten te laten plaatsvinden, houden we daarnaast de biodiversiteit in stand.

Bioberg is er voor die mensen uit de buurt die op zoek zijn naar smaakvolle en lokaal geteelde groentjes. Ze worden net voor de ophaalmomenten geoogst, waardoor ze op hun verst zijn. Samen zorgen we voor een verlaagde ecologische voetafdruk. We werken namelijk volledig verpakkingsloos en vragen je dus om zelf je draagzak mee te nemen.

PRIJS

Een klein oogstaandeel kost 375 euro (€11,71 x 32 weken) en is gericht op een wekelijkse groentenportie voor één persoon. Een standaard oogstaandeel kost 645 euro (€20,15 x 32 weken) en is bedoeld voor een koppel groenteneters.

Heb je een gezin dan wordt er per kind (van 5 t.e.m 16 jaar) een prijs van 150 euro (€4,68 x 32 weken) bijgerekend. Kinderen onder de 5 jaar stappen gratis in, vanaf 16 jaar wordt de volwassene prijs aangerekend.

In alle pakketten krijg je gemiddeld, afhankelijk van de oogst, 6 verschillende groenten, maar de porties voor een aantal groenten zijn groter in het groot pakket. Zo worden in de regel de kleinere of gewogen groenten vermeerderd ten opzichte van een klein pakket, o.m. (kers)tomaten, boontjes, wortelen, radijsjes, spinazie…

WAAR & WANNEER

Het oogstseizoen start begin mei en we eindigen eind november. Tijdens deze 32 weken zal je steeds die groenten eten die de natuur ons op dat moment te bieden heeft. 

Elke donderdag stellen wij de pakketten voor jou samen, donderdagavond, tussen 17u en 19u, kom je vervolgens het pakket afhalen op de boerderij, Boeyendaalstraat 27 te Everberg, OF leveren wij aan huis.

Verser kan het dus niet. 

Om je voor te bereiden op de week die komt, communiceren we steeds tijdig welke groenten je de komende week mag verwachten. Dit doen we per mail.

bottom of page